Monday, 27 June 2011

NEW WORLD



Alhamdullilah,segalanya berjalan dengan sangat sangat lancar. Nervous tu memang nombor satu tapi excited memang atas daripada nombor satu. Kira macam takda ranking ah,siapa tak excited nak dapat kawan baru dalam dunia yang barukan? K,jom cerita.




Aku sampai KPTM Kuala Lumpur dalam 10am dan aku memang dah tahu ramai orang sangat sangat. Terlampau ramai k? #Mizie orang pertama yang sampai,maksud aku orang yang aku dah kenal ah. Sampai kolej terus beratur ambil nombor giliran. Nak tahu aku dapat nombor berapa? 547,what a lucky number! Salah sorang daripada fasi dekat situ kata suruh aku pergi duduk mana mana dulu ah sebab nombor giliran yang tengah beratur tu baru sampai 300 macam tu. Bestkan? Tengah lepak lepak dengan mama,boleh terdengar orang sebut sebut nama aku,. Aku toleh kiri kanan nak cari siapa yang sebut nama aku,rupanya #Yong. #Yong pun dah jumpa kawan,#Lisa dengan siapa entah. Dorang pergi ambil nombor giliran,aku pun duduk depan khemah. Berpeluh tu memang dah wajib ah,panas terik k? Dari satu kaunter ke satu kaunter yang lain,daripada panas masuk dalam aircond. Macam macam ragam,macam macam orang semua ada. Aku toleh sini,aku nampak #Amer. Aku toleh belakang aku nampak #Irfan. Aku toleh sana aku nampak #NadiaHassan. Toleh lagi aku nampak #Daud dengan #Emir. K,dunia ni kecik je. Pusing pusing,situ juga jumpanya. Pasal kolej semua dah siap,fasi suruh pergi hostel. Mula mula macam sesat juga ah,yela agak terperusuk kedalam juga ah hostel aku ni. Nama hostel memang tak nak kalah,Desasiswi k? Comel je nama tu. Nombor rumah memang dah dapat tahu,tingkat 4 memang bestkan? Kalau aku kurus jangan tanya kenapa,faham faham je ah. Aku pilih masterbedroom sebab bilik tu agak besar dan sangat sangat luas. Ada 2 katil double-decker,aku terus cop katil #Yong. #Yong sampai,tak lama lepas tu #Alia dengan #KD pula sampai. Bilik dah penuh,roomates aku semua kepala tak betul dan yang paling best semua suka bergosip. Bestkan? #Yong macam biasa ah,dari Muar. #Alia dari Penang,jauhkan? #KD dari Bangi,dekat je. Kemas itu ini apa semua,serius ah barang #KD paling banyak. #KD siap bawa wardrobe,radio,cermin etc. #KD memang buat bilik ni macam bilik dekat rumah tapi tapi tapi kepala gila gila #KD ni yang penting k? #KD kalau dah dapat bercakap memang takkan berhenti walaupun #KD pakai braces,ada kena mengena ke? #Alia pula jenis yang blur blur,#KD ah selalu buli #Alia tapi #Alia lawa. #Yong macam biasa ah,kepala masuk air juga. Mula mula memang #KD dengan aku malas nak turun briefing lepas sembahyang Maghrib tapi nak tak nak kena turun juga ah. Yela,minggu orientasi ni pelik pelik sikit. Fasi semua bajet bajet gangster,alahai. Beratur ikut rumah,entah fasi dengan warden membebel apa pun tak dengar. #Alia paling banyak mencatat,jadi aku #KD dengan #Yong tengok #Alia je kalau ada apa apa hal. Nak naik turun tingkat 4 memang sakit,boleh kena sakit jantung k? Penat ni,tengah lepak lepak #KD suruh pergi mandi apa semua sebab nak lepak cafe dekat bawah. K,sedap gila horlick ais. Heaven! Naik balik tingkat 4,#KD dah start kemas barang barang yang banyak gila babi tu. #Yong dengan #Alia dah terbongkang ni,aku macam biasa ah mata sentiasa cerah je. Tak faham betul padahal esok pagi nak kena turun 6am,lepas tu nak kena berjalan kaki dari Desasiswi sampai ke kolej yang mengambil masa setengah jam k? Aku rasa memang esok aku balik aku pakai kaki palsu,tak tipu. K,challow betteh!

Tuesday, 21 June 2011

TRIBUTE




'What goes around comes back around (hey my baby). What goes around comes back around (hey my baby). What goes around comes back around (hey my baby). What goes around comes back around (hey my baby)'
Jyeahhh,ni hukum karma namanya. Kau boleh main main dengan orang lain tapi dengan aku,no way man! Kalau kau tak kena hari ni,kau kena pada masa akan datang. Takda pengecualian,kau tetap akan kena. Fahamkan? K,bagus.




'There was a time. I thought,that you did everything right. No lies,no wrong. Boy I, must've been outta my mind'
Mula mula indah je semuanya,taik hidung rasa masin pun aku kata rasa manis. Yela,baru bertatih nak bercinta balik semula,memang semua indah. 




'So when I think of the time that I almost loved you. You showed your ass and I saw the real you'
Maigod! Indah khabar dari rupa. Muka handsome tapi perangai,astaga macam taik. Taik tahu taik? Kau punya kata kata pujangga ala ala Romeo tu tak lebih seminggu,lepas tu kau terus blah. 1-2 kali boleh ah aku merayu,masuk 3-4 kali memang tak ah. Challow betteh!




'Thank God you blew it. Thank God I dodged the bullet. I'm so over you. So baby good lookin' out'
Memang aku bersyukur sebab tak sampai 2 minggu benda yang sebenar benarnya Allah dah tunjukkan. Aku pun tak tahu apa yang kau harapkan dalam perhubungan,mungkin hubungan yang ala ala Amarika ataupun perhubungan yang ala ala Romeo dan Juliet? Awh sorry dude,try again next time.




'I wanted you bad. I'm so through with it. Cuz honestly you turned out to be the best thing I never had. You turned out to be the best thing I never had. And I'm gon' always be the best thing you never had. I bet it sucks to be you right now'
Tipu ah ceritanya kalau kata kau bertepuk sebelah tangan sebab aku pun turut sama rasa apa yang kau rasa dan apa yang kau cuba sampaikan. Kau layan aku lebih baik daripada manusia manusia yang pernah layan aku sebelum ni,maksud aku cara kau jaga aku. K,tu memang terbaik. Bila dah jadi macam ni,aku rasa kau mesti tak senang duduk. Yela,karma beroo karma. Nak menyesal,sobs sobs sobs dah terlambat. Terima je k? Atototot,kesian.




'So sad,you're hurt. Boo hoo,oh did you expect me to care? You don't deserve my tears. I guess that's why they ain't there'
Kau sakit hati tak? Mesti sakit hati punya. Yela,kau blah aku sikit pun tak menangis. Bodoh ah kalau aku nak menangis,kau siapa sampai aku nak menangis? Kau sakit ah sorang sorang,aku dah boleh kembali tersenyum sebab aku rasa ada dengan takda kau hidup aku macam ni juga. So,kau tak bagi kesan yang mendalam pun. Pergi nangis sorang sorang,shuu!




'I know you want me back. It's time to face the facts. That I'm the one that's got away. Lord knows that it would take another place, another time, another world, another life. Thank God I found the good in goodbye'
Terima kenyataan dan redha k? Allah je yang tahu apa yang terbaik untuk umat umatnya. Kalau kau nak aku balik,kau kena lalui apa yang aku lalui dulu,boleh? Baru adil. Aku rasa cool bila aku kata bye dan aku rasa puas. Tiba masanya,kau pula melalui benda yang sama. Goodluck!




R.I.P #AidilShafaritz

Monday, 20 June 2011

THE END





Aku kata kau bodoh,marah. Aku kata kau pandai,nampak sangat aku menipu diri aku sendiri. Ceritanya memang kau bodoh sebab perangai kau memang macam pukimakharamjadah. Kalau kau tahu aku tak secantik dengan apa yang kau boleh dapat pada masa akan datang,tolong jangan nak berlagak kau Romeo depan aku k? Serius,aku menyampah. Semuanya indah je mula mula tapi bila aku dah dapat tahu perangai kau yang sebenar benarnya baru aku rasa macam nak tikam kau dekat perut,biar mampus. Habis cerita,biar aku masuk penjara daripada aku sakit hati. 




Kau dah boleh simpan kata kata manis kau,ayat pujangga pelancau semua tu dalam boxer k? Peram sampai mampus. Aku doakan hidup kau takkan bahagia,bye.



Sunday, 19 June 2011

NEW HATERS IN NEW CHAPTER





1)Aku ada benci korang ke?
-Takda kot,korangkan 'kawan' aku. Tak baik benci membenci,berdoshew.

2)Aku ada kacau jentik biji korang ke? 
Rasanya,takda tapi tak tahu ah kalau ada orang lain yang jentik. Tangan aku bersih lagi.

3)Aku ada terambil stok stok boyfriend/skandal korang ke?
Kejap,aku nak fikir. Rasanya macam takda sebab aku tak buta lagi nak kenal mana satu boyfriend korang,mana satu skandal korang dan mana satu sugardaddy korang. Opsy!

4)Aku ada terminat dengan ex-boyfriend/ex-skandal korang ke?
Ada kot,tak salah aku rasa sebab ni semua cerita lama. Takda hak pun korang nak melenting.

5)Aku tak sedar diri ke?
Takkk,korang yang tak sedar diri sebenarnya.


Alahai,berubah ah k? Banyak lagi benda yang korang boleh buat daripada benci aku. Memang tak salah tapi aga kesian ah sebab aku tak sempat nak layan kebencian korang tu. Aku sibuk sangat sangat. Aku tak macam korang,banyak masa terluang sebab tu benci membenci dah jadi hobi. Yer dak? Sorry girls,I don't give a fuck.


Saturday, 18 June 2011

FRIDAAAAAAAAAAAAY




Senangnya dalam hati,dapat beristeri dua. Ey salah! Senangnya dalam hati,dapat bertemu dia. Cewah! Gembiranyewww! Kenapa? Dapat jumpa #AidilShafaritz ah. Bila? Friday-Fridaay-Fridaaay,bak kata Rebecca Black. Dimana? KL-KL-Cosa-Nostra.




Tujuan utama aku pergi Kuala Lumpur bukan nak jumpa #AidilShafaritz,nak jumpa tu memang nak jumpa tapi ada tujuan utama yang lain. Aku nak pergi tengok apartment yang aku nak sewa masa aku study dekat KPTM Kuala Lumpur nanti. Cari punya cari,memang tak ah nak jumpakan? Serius,aku terus putus asa. Dari Cheras terus ke Bukit Bintang,awal awal lagi aku dah text #AidilShafaritz suruh tunggu depan Maybank Bukit Bintang. Ceritanya nanti senang terus ke Pavilion sebab tiket movie dah beli. Sampai je,pappp! Aku dah nampak muka #AidilShafaritz. Well,ni #NyonyaEll k? Dari Bukit Bintang ke Pavilion. Movie mula 0230pm,aku tengok tiket movie tu. Perghhh! Nak tahu movie apa? 3,2,1 Cinta. Serius aku terkejut sebab #AidilShafaritz kata nak tengok movie KL Gangster tapi tiket dekat tangan aku ni tiket movie 3,2,1 Cinta. Nahhh,apa apa je ah. Tak keshah pownnn! 0230pm terus masuk hall 2,pelik gila sebab takda orang langsung. Aku suruh #AidilShafaritz tanya betul ke hall tu,tanya punya tanya memang betul ah hall 2. Kdannng! 4 orang je dalam hall 2 tengok 3,2,1 Cinta. Bestkan? Serius best! Movie tu biasa je,yela aku pun jarang tengok movie Melayu so layan je ah. #AidilShafaritz dah 50-50. Kenapa? Ngantuk sebab tak tidur daripada semalam. Agak kesian ah tapi tapi tapi takkan aku nak suruh #AidilShafaritz tidur dalam movie,gawat gawat. Movie habis dalam 0400pm,#AidilShafaritz terus bawa pergi Mcd Bukit Bintang. Kenapa Mcd? Err sebab aku dah lama tak makan Mcd dan aku nak sangat sangat sangat makan Spicy Chicken McDeluxe sebab tu #AidilShafaritz bawa pergi makan dekat Mcd. Plan lepas makan memang nak pergi cari stud untuk piercing hidung #AidilShafaritz tapi kena tunggu #WawaZameri sampai sebab #AmeenSH nak pergi kerja so #AmeenSH suruh #WawaZameri lepak dengan aku. K,aku tak kisah pun. #WawaZameri sampai terus pergi Sungei Wang cari itu ini,dah jumpa lepak mamak kejap lepas tu aku terus balik dengan #WawaZameri.



Tuesday, 14 June 2011

BANGBEY




#NyonyaEll is madly in love! #NyonyaEll is madly in love! #NyonyaEll is madly in love! Ahhhgain? Yes I am.




Siapa #BangBey? Adelehhh. K,#BangBey tu nama panggilan sebab ehem ehem ehem ehem ni suka pakai cap OBEY. Untunglerrr siapa tuan empunya badan yang bernama #AidilShafaritz,siap dapat nama gelaran daripada aku. Nampakkan cara permainan aku? Takda ah,aku baru lagi kenal #AidilShafaritz ni. Tak sampai seminggu aku agak sebab memang betul betul freshie ni. Mesti dalam hati korang bermonolog dalaman,'Apa ah minah ni,baru kenal dah sayang sayang. Belum jumpa,dah jumpa kena rogol baru tahu.' Bad-ass siapa yang bermonolog dalaman macam ni. K,aku tak kisah korang nak bermonolog dalaman ke bermonolog luaran ke yang penting aku tak hipokrit. Ingat senang ke #NyonyaEll nak ada rasa sayang dekat lelaki? Susah tawww!




Gembira tu memang tipu ah kalau aku kata takda,yela dah 24 jam pegang phone lepas tu tersengih sengih sorang diri macam kerang busuk. Tu tandanya apa ehh? Nak kata aku gila,no way man! Waras lagi ni. Aku rasa macam nak dengar lagu Dibius Cinta-Yursy KRU feat Melly Goeslow,auuum ngamngamchoy!  Nak kata aku SS (Syok Sendiri),tak kot sebab #AidilShafaritz macam melalui fasa yang sama macam aku je. Aku rasa ah,err kdang harap harap betul. Kalau tak,malu saya dibuatnya! Tak mungkin ah aku SS (Syok Sendiri) sebab cara #AidilShafaritz layan aku macam shweet-shangat-shangat. Texting tu jangan cerita ah,memang 24 jam dan dalam inbox aku memang penuh nama #AidilShafaritz. Tak cukup shweet? Memang ah sebab takkan aku texting je,mesti ah ada otp. Kalau boleh,memang nak otp 24 jam juga tapi #AidilShafaritz kerja lewww,#NyonyaEll kena faham #AidilShafaritz.




#AidilShafaritz: Amboi,reblog gambar laju je. Penuh wall ehh? I suka gambar yang I like tu.
#NyonyaEll: Gambar yang mana ehh?
#AidilShafaritz: Alaa,gambar yang gf pakai fullcap purple tu.
#NyonyaEll: Oh tahu tahu. Comelkan?
#AidilShafaritz: Untunglerrr orang ada bf/gf,boleh buat macam tu.
#NyonyaEll: Ehemmm.





#AidilShafaritz: Hello sayang,agak agak bila kota boleh couple?
#NyonyaEll: Err,you nak I masuk hospital pula ke? Haha.
#AidilShafaritz: Gurau tak boleh?
#NyonyaEll: Gurau pergi surau,haha.





#AidilShafaritz: You buat apa ni?
#NyonyaEll: Tengah tengok doktor,hehe.
#AidilShafaritz: Whoa! Gatal nampak.
#NyonyaEll: Alaa,gatal garu ah b. Wait,I wonder why guy name Aidil looking cute in my eyes. Err,doktor ni nama Aidil.
#AidilShafaritz: Really? But I tak cute mana pun sayang.

#NyonyaEll: Yuppp,he turn around and my eyes were straight to his nametag. Poppp! Aidil juga,haha. You're cute and I love your eyes and and and your tongue,hehe.
#AidilShafaritz: Thanks! Alaa,cute pun bukan ada gf.
#NyonyaEll: Thanks je? Nak upah,penat puji ni. Haha,wuek! You yang jual mahalkan? Haha.
#AidilShafaritz: I jual mahal dengan girl yang I rasa tak sesuai dengan I,tak boleh ke?
#NyonyaEll: Haha,dah ah jual mahal lepas tu cerewet pula. Nak kena lambung kewww?
#AidilShafaritz: Dengan you I tak jual mahalkan?
#NyonyaEll: Mana tahu esok,lusa,tulat,tahun depan ke. Haaa,macam mana? Haha.
#AidilShafaritz: Yelaa,mana tahu tak jadi ke.
#NyonyaEll: Tak jadi terus jual mahal ah? Kfine.
#AidilShafaritz: Jangan ah. Kalau juall mahal,tak bermakna ah harapan I selama kenal you.
#NyonyaEll: Haha,jangan berhenti berharap k?





Tunggu masa yang sheshuai,nanti korang semua boleh tolong jadi saksi dan cakap 'sah'. Awh,tak sabarnyewww!



Friday, 10 June 2011

PEOPLE COME AND GO BUT I'M STILL STANDING




Jyeahhh,aku kuat! Tak percaya? K,cuba korang masuk dalam hidup aku lepas 2-3 minggu korang blah. Tengok lepas korang blah,apa aku buat. Aku takkan bunuh diri,serius ni. Gila ke aku nak bunuh diri pasal korang yang alahai,ciput je ni? Tak masuk akal. Aku dah 18 tahun,dah cukup besar untuk fikir secara waras. Bunuh diri bukan ah cara yang paling terboik. Paling cikai pun aku menangis 2-3 minit,lepas tu pammmparammm aku dah boleh ketawa balik. 




Kes tadi tu aku bagi nama spesial sikit,Kes Masuk Blah (KMB). Kenapa masuk blah? Sebab korang dah masuk lepas tu korang blah. Masuk tu maksudnya korang berkenalan dengan aku lepas tu lepak sama sama lepas tu bertepuk tampar sama sama lepas tu text good morning/good night tak pernah lupa lepas tu setiap malam mesti nak call walaupun 2 minit lepas tu lepas tu lepas tu. Memang 8x Raya Aidilfitri takkan habis kalau aku cerita pasal KMB.




Nak kata aku tak sakit hati,tu memang nampak benor nipunyer. Hati memang sakit tapi kalau dah lali,nak sakit celah mana lagi. Yer dak? Aku cool,kuat,comel,lawa,hot. K,cukup. Aku cool je sebenarnya,percayakan. Aku tak kisah kalau korang nak masuk dalam hidup aku sebagai kawan tapi fahamkan erti berkawan tu macam mana. Ada ke kawan yang rajin sangat sangat text good morning/good night tiap tiap hari? Ce fikir.




Aku tak salahkan korang kalau nak bermanja dengan aku tapi tapi tapi tahu batas k? Aku tak nak korang bermanja tu terlebih batas. Maksud aku,melebih lebih sampai aku sendiri pun tercair dengan manja korang tu. Aku dah cool,mana boleh nak cair dengan korang. Aku boleh je kalau tak nak layan korang yang nak memulakan KMB ni tapi nanti lain pula ceritanya. Pung! Pang! Pung! Pang! Apa tu? Gosip mengatakan aku ni sombong. Siapa yang nak digelar sombong,kannn? Aku tak nak! 




Aku layan dan korang jaga batas sebelum terjebak dalam KMB,bolehkan? Permintaan yang kecik je aku mintak ni. Aku bukan fobia cuma dah penat sikit. Maklum ah,makcik dah tua! Kalau rasa niat dihati korang tu nak meminang aku,haaa cepat cepatkan ah k? Aku tak kisah. Aku sanggup kahwin dulu lepas tu baru belajar.  K,tipu je. Aku maksudkan,kalau korang rasa nak flirt flirt dengan aku tu gunakan ah cara yang betul. Jangan gunakan cara KMB k? Aku tumbuk korang nanti. Paling penting,Ell tetap cool

Saturday, 4 June 2011

MY BAD AND I'M SORRY




Hidup aku memang tak sah kalau tak diselubungi rasa bersalah. Kadang kadang aku rasa bukan salah aku pun tapi aku tetap akan rasa bersalah. Kenapa ehh? Durr,#NyonyaEll memang pelik pelik. Serius ni,rasa bersalah masih lagi menyelubungi diriku. Cewah!




K,semalam #HaikalHaqimi call. Suka tu memang nombor 1 ah,hati gembira tidak terkata. Biasa ah Super Saver 1 jam,cerita itu ini siap ketawa ketawa. Memang gembira betul aku,heh kejap je. Orang tua tua ada cakap 'Jangan nak suka sangat,nanti menangis.' Terima kasih ah orang orang tua sebab buat pepatah tu. 




Aku pula jenis bercakap main lepas je,aku pernah pula fikir perasaan orang. Durr,bala bala. Aku tak perasan aku cakap apa dekat #HaikalHaqimi tapi apa yang aku cakap tu memang betul betul menusuk jiwa dan raga #HaikalHaqimi. Aku rasa ayat tu lebih kurang macam ni,




#NyonyaEll: Nak keluar? Keluar ah. Nak keluar pergi date ke. Nak keluar pergi club ke. Tak kisah pun.
#HaikalHaqimi: Kau memang suka buat apa sakit hatikan?




Terus end call. Durr,aku dah gelabah biawak. Aku try call balik tapi #HaikalHaqimi tekan busy. Ergh,fuck man fuck man! Dekat 10x aku call baru #HaikalHaqimi pick up,tu pun masing masing diam. Air mata aku dah meleleh macam air paip ni. #HaikalHaqimi kata,




#HaikalHaqimi: Aku dah tempered macam ni sampai sakit dada macam ni baru kau nak menangiskan? Kau tak pandai jaga aku masa aku tengah tempered macam ni. Kau tahu sakitkan hati aku,lepas tu menangis.
#NyonyaEll: Hmm,sorry. Jangan end call please!
#HaikalHaqimi: Dah ah,takpa.





Tengah bercakap,#HaikalHaqimi terus senyap. Aku masih lagi menangis sambil panggil nama #HaikalHaqimi banyak banyak kali tapi masih takda respon. Aku memang cukup cukup risau sebab aku yang buat #HaikalHaqimi sesak nafas,sakit dada etc. Sampai sekarang aku rasa bersalah,hmm. #HaikalHaqimi maafkan aku tak? Janji tak buat lagi.

Friday, 3 June 2011

LAUGH MY FUCKING ASS OFF



Muka #NyonyaEll macam #AdindaEvans? Maigod! Nak tergelak pun ada ni. Nak bengang double triple pun ada ni. Nak menangis? Heh,tu takda. K,sebenarnya aku tak tahu apa yang samanya muka aku dengan #AdindaEvans. Cerita serius ah,muka aku memang tak sama langsung dengan #AdindaEvans. Memang takkan sama sampai bila bila dan tak nak sama pun dengan muka #AdindaEvans. #NyonyaEll tu #NyonyaEll dan #AdindaEvans tu #AdindaEvans k? Takda unsur unsur pelanduk dua serupa ataupun pelanduk tiga serupa. Itew ta cukew lerr camneyh,hmm hmm hmm hmm.




Geez,karma karma karma! Nak tahu kenapa karma? Err sebab 2-3 hari ni aku menaip pasal #AdindaEvans je,haaa sekali terkena batang hidung sendiri. I'm sorry,kbye.

Thursday, 2 June 2011

I NEED A RENTAL APARTMENT

Aku dah kesuntukan masa sebenarnya. Al maklum ah,27 Jun 2011 aku dah mendaftar sebagai salah seorang pelajar di Kolej Poly-Tech Mara (KPTM) cawangan Cheras. Setelah diselidik itu ini,hostel KPTM Cheras memerlukan bayaran sebanyak RM900 per semester. K,aku tahu memang mahal sangat sangat sangat. Mencekik darah! Mama dapat tahu pasal bayaran yang perlu dibayar untuk hostel KPTM Cheras per semester,mama terus memberi cadangan supaya aku menyewa apartment. Kenapa apartment? Sebab keselamatan tu terjamin. Hari ni dah 3 Jun 2011 dan aku masih zero pasal apartment yang aku nak menyewa ni. Bukan aku tak cari cuma aku terlalu sibuk menguruskan hal hal lain seperti menguruskan Chanel dan Prada lepas tu aku kena masak dekat rumah. Heh,sibukkan? Haa,sebab tu aku nak minta tolong follower/blogwalker/stalker sekalian untuk tolong carikan apartment untuk disewa. Tolong aku k? Muacks!




Type: APARTMENT UNTUK DISEWA
Area: CHERAS 
Monthly Rent: LESS THAN RM700
Furnished: FULLY FURNISHED/PARTIALLY FURNISHED
Facilities: 24 HOURS SECURITY,NEAR TO TRAIN STATION OR EASY TO GET PUBLIC TRANSPORT AND NEAR TO MINI MARKET OR SHOPLOTS
Bedrooms: 3
Bathroom: MINIMUM-1 , MAXIMUM-2




Kalau ada apa apa info,tolong tinggalkan jejak korang dekat komen postblog ni k? Tak pun,korang add je aku dekat Facebook. Search,Nyonya Ell II. Err,kalau aku lambat approve korang guna inisiatif lain. Contohnya,inbox aku. Awh,terima kasih!

SHE ALREADY BOOKED HER PLACE IN HELL













Aku menghadap netbook 24 jam bukan ah semata mata menghadap laman laman sosial,aku pun ada kerja. Kerja apa? Kerja pergi melawat dari satu ke satu website. Google sana,Google sini. Taaadaaa! Ni ah yang aku jumpa. Pasal apa? K,aku cerita.


Belum reda nama #datenevans,naik pula nama #sittalwuzara. Siapa dia? Heh,tanya aku. Aku mana ah kenal. Aku jumpa #sitialwuzara ni pun masa aku tengah bersiar siar dekat Twitter. Aku ingatkan dia Indonesian,rupanya Malaysian juga. Dah ah Malaysian,lepas tu agama Islam pula. Nahh,tak sedar diri betul. Aku tak tahu apa motif dia tweet segala haram jadah ni,nak jadi fofular macam #datinevans? Err,berkemungkinan juga. Berdasarkan semua tweet dia,aku rasa dia memang betul betul benci dengan Islam. Semua dikutuk,tak terkecuali Allah dan Nabi Muhamad SAW.


Alahai,makcik oh makcik! Banyak benda lain dia boleh buat tapi menghina agama sendiri juga yang dipilh. Heh,bala bala. Orang bukan Islam pun sibuk nak hormat agama kita,kenapa dia sibuk nak menjatuhkan agama sendiri? Dah bosan jadi orang Islam? Agama Islam tak bebas? Ceritanya macam dia baru hidup semalam padahal dah 20-30 tahun bernafas atas Bumi ciptaan Allah. Ni ah manusia,dah dicipta tak pandai pula nak menghargai. Sibuk nak menjatuhkan agama sendiri,dia tak malu ke? Aku yang sedih,geram,bengang dengan tindakan yang dia dah ambil ni. Dia nak ikut jejak langkah Namawee ke? Aku nak hmm lagi. Suka hati dia ah,aku ni tak mampu nak menasihatkan orang lain sebab aku bukannya terlalu sempurna.


Geeeeeeeez,ni aku tak nak komenggg apa apa sebab aku tak nak blog aku ada berbaur politik. Heh kantoi dengan ahli ahli politik ni,mahu tak disumbatnya aku dalam penjara. K,bab ni aku tutup mulut. Apa yang korang baca,habis sini je k? 


To all Muslim,please unite and respect our own religion.


MAY ALLAH BLESS HER





Aku asyik hmm hmm hmm daripada tadi. Aku ingatkan ada perubahan bila satu dunia sedang sibuk mengadili nasib dia,tapi harapan je semua tu. Dia makin mencabar orang ramai untuk terus bercakap tentang dirinya. Kenapa boleh jadi macam ni? Tak sakit ke telinga dia bila terkena tohmahan sana sini,diherdik 24 jam,dihina di hampir setiap pelusuk laman sosial? Bilangan fanpage dalam Facebook semakin bertambah,ada fanpage yang bersifat positif dan ada juga fanpage yang dibuat atas dasar untuk memaki hamun dia. Apa perasaan mak bapak dia? Malu? Marah? Bengang? Hmm lagi. Hanya Allah yang tahu.




Ifwat IM aku tinggalkan link. Aku tahu memang tak lain tak bukan,mesti pasal dia sebab tengok link dah tahu.  Bila aku teliti link blog yang Ifwat bagi,aku rasa macam lain. Tak tahu nak tafsirkan apa yang aku rasa cuma apa yang aku tahu aku rasa sebak sebab dalam blog ni cerita dia betul betul kena bahan. Pertama kali aku baca,aku percaya bulat bulat. Bila aku dah baca 2-3 aku baca,aku hmm lagi. Ternyata dia dipersendakan lagi bersama Amir Maharaja Lawak. Aku terdiam seribu kata,tak tahu nak komen apa lagi sebab aku pun tak sempurna nak komen lebih lebih.



Daniel Erish,mangsa keadaan atau suspek utama? Hanya dia dan Allah sahaja yang tahu.


K,ni aku rasa usaha yang baik tapi tapi tapi aku rasa usaha ni tetap tak berbaloi sebab tuan empunya badan masih berkeras kepala dan masih lagi mencabar orang ramai untuk mengherdik dirinya sendiri. Alahai,kenapa boleh jadi macam ni? Dia tak sayang diri sendiri ke? Dia sendiri pun tak fikir untuk berubah tapi aku salut sebab ada juga manusia yang prihatin sanggup buatkan fanpage ni untuk menutup segala keaiban yang telah dibuka oleh dirinya sendiri. Aku ada juga membaca beberapa wall post dekat fanpage ni,ada yang menyatakan bahawa esok merupakan hari jadi dia. Aku hmm lagi. Kenapa aku hmm? Aku sedih sebab aku tak dapat nak bantu dia. Bagi pendapat aku,aku rasa dia patut berubah kepada seorang yang down-to-Earth setelah apa yang berlaku selama 2-3 hari ni. 



Ya Allah,tolong buka pintu hatinya untuk berubah ke arah yang lebih baik dan diterima umum. Hmm,amin-ya-rabbal-amin.


15 MINUTES CHEAP ATTENTION FROM 14 YEARS OLD CHICK


K,budak 14 tahun yang bakal menduduki peperiksaan Penilaian Menengah Rendah pada tahun hadapan tapi err dia ada ke ciri ciri seorang pelajar sekolah? Baru 14 tahun tapi pemikiran lebih ekstrem daripada orang dewasa yang berumur 23 tahun ataupun 25 tahun,mungkin. Aku kenal budak ni sebab aku selalu juga terserempakd dengan dia dekat BB Plaza tak pun Kitaro. Nahh,dia duduk Puchong dan aku ramai kawan dekat Puchong. Aku tahu takda kena mengena tapi akiu saja taip,bolehkan? K,sambung balik.


Siapa Daniel Erish? K,Daniel Erish ni kira macam lelaki idaman dia yang belum jadi milik dia pun. Konon macam berangan je ah dapat Daniel Erish ni tapi tak dapat pun. Alaa,lebih kurang memendam rasa cinta ataupun 'Kekasih Gelapku' bak kata Ungu. Alahai,budak 14 tahun dah berangan macam ni. Kalau umur dah 18 tahun aku rasa mesti dia berangan pasal malam pertama. Err,berkemungkinan besar.


Aku rasa dia cukup merendah diri,yela kau tengok apa yang aku dia dah taip dan aku dah highlight. Nampakkan dia merendah diri? Awh,aku suka part ni.


Nahh,ni aku kurang faham. Aku rasa Ayie ni ex-boyfriend dia tapi still menaruh harapan walaupun dia dah ada Daniel Erish yang masih belum menjadi milik dia sepenuhnya tu. Dia ni betul betul Amarika,tengok dia ada taip pasal first kiss. Awh,untunglerr dapat first kiss lepas tu boleh taip dekat blog dan bagi tontonan umum baca. Memang mencari fofulariti di sebalik nahas.


18 May 2011 dia taip yang nama dia dah bersih dan dia dah dapat hidup baru. Heh,kejap je pun nama dia bersih. Sekarang ni nama dia makin bersih ke? Aku rasa tak. Sampai ke Muar,Johor aku bau busuk nama dia ni. Dia baru 14 tahun dah fikir pasal cinta sejati pelancau,dia buat lawak ke? Aku masa umur 15 tahun baru sibuk nak bercouple couple ni tapi takda sampai nak cari cinta sejati. Jauh lagi perjalanan dia ni,durr.


Tengok ni! Tengok ni! Ni best dan buat aku menggigil lutut baca apa yang dia taip. K,serius dia gangster. Tengok ah ayat dia,lu wa lu wa derr je dia guna. Aku tak tahu ah dia /// kawasan mana,nahh aku takut gila. Serius! Baca betul betul,dia ada kabel. Aku ada apa? Kabel telefon je,hmm sedihkannyew.


Aku kesian tengok gf lelaki yang nak gaduh dengan dia ni. Nampak macam dayus sangat sangat,alahai dia baru 14 tahun lerr yang kau siap nak bersopan santun tu kenapa? Adoih! Kalau aku jadi gf budak lelaki ni,memang aku cari dia ni. Aku jentik jentik biji dia,haaaa baru dia tahu macam mana rasa dunia 14 tahun dia yang tak seberapa ni.


Aku baru nak ambil Diploma TESL,kalau aku dah grad serius ah aku nak ajar dia ni speaking. Tengok ayat dia,durr agak kesialan ah. Pandai kata orang rempit,habis dia tak rempit ah? Oh lupa,dia ni hotstuff.


Untunglerr mak bf dia ada hotel,heh bagi aku apa nama hotel mak bf dia ni? Aku nak tahu ah.


Nahh,main ugut ugut pasal tulang belakang pula. Takkan baru 14 tahun dah ada sakit osteoporosis,durr. Beringat sikit,dia ni pun baru 14 tahun. Tipu ah kalau dia nak lepak Pavillion tak minta mak bapak duit. Yer dak? Lain ah kalau dia dah ada sugar daddy,awh untunglerr.


14 tahun dah ada adik ipar? Awh,shoo-shuweet!


K,aku tahu dia copy paste lirik lagu Sempurna-Andra and The Backbone. Part pasal darah tu aku berdekah habis,heh aku dah 18 tahun ni baru aku tahu yang kalau kita couple dengan sesiapa nanti darah kita bercantum. Masa sekolah aku takda belajar,err ataupun aku tak sempat nak belajar err err mungkin juga dia terlebih belajar. Haaa,aku rasa jawapan yang ketiga paling sheshuwai!


Cerita dia kalah filem Hantu Kak Limah Balik Rumah,durr. Aku rasa kalau aku filemkan cerita dia ni,entah entah kalah filem 2 Alam. Kalau betul ah dia ni accident,nampakkan Allah masih bagi peluang dekat dia. Kalau tak,masa tu juga dia dah tersumbat bawah lori babi. Ey,lori minyak.


Aku rasa macam tengah baca blog orang yang berkahwin,heh orang yang dah kahwin pun takda sampai nak korbankan nyawa untuk si suami ataupun si isteri. Ni betul betul dongeng,ey epik ah. Serius,epik gila babi.


Setakat kenal DJ Blend dengan Tiesto,aku rasa budak tadika pun dah tahu. Fikiran dia ni macam dah up sangat je pasal semua benda dekat dunia ni,nahh lebih kurang macam dah lama hidup je. Hidup pun baru paras paras hidung,jangan ah berlagak sangat.

 
Terjumpa 19 Februari 2011,tu pun dia tengok lelaki ni daripada jauh. Lepas tu ada kawan dia yang kawan dengan lelaki ni,minta Facebook kenal itu ini. Boom-Boom-Pow!


Haaaaa,21 Februari 2011 terus couple. Wuhuuuuuuuuu! 3 hari dah boleh kenal cinta? Hebat!


Ni no commenggg sebab aku rasa peminat dia ni buta,zzz.


Ni paling paling best! K,aku tak tahu apa motif dia post pasal dia dah takda dara ni. Sama ada dia nak orang lain faham yang dia dah takda dara ataupun dia nak tunjuk yang dia ni berani ataupun dia nak fofular dengan cara paling busuk sekali. Tarikh dia post benda ni,5 Disember 2010 tapi baru 2-3 hari ni nama dia naik. Nampak tak permainannya?


Aku suka ayat AA,salut salut salut! Ayat memang manja habis tapi dalam masa yang sama AA tengah perli siap basuh basuh sikit. Awh,sayang AA!


Ni lagi satu drama. Aku paling kesian dekat Zulazman Zafri ah,yela sebab dia nama Zulazman Zafri sekali terkena. Siap post dekat status,heh siap tag nama Zulazman Zafri k? Paling best bila dia kata ex-boyfriend dia tak lama lagi kena hukuman gantung. Huuu,drama drama. Ada pula akta macam tu,nahh Akta Mail lambung aku bagi karang.


Serius dia ni dah hot. Nama dia orang sebut dengan orang taip 24 jam. Bayangkan kalau nama dah masuk Twitter Trending,memang dah kira hot ah kan kan kan? Siap dapat top 5 lagi,awh nombor 2 dalam list. Mana dia? Aku tak tahu. Aku nak cakap lebih pun tak boleh sebab kalau cakap lebih bukannya dia dengar,heh aku bukan kenal dia sangat sangat sangat pun. Aku harap dia dapat pengajaran daripada apa yang dia dah buat,fikir sebelum bertindak k? May Allah bless you,amin.