Friday, 27 May 2011

KPTM CHERAS





Hari Khamis aku pergi KPTM Cheras ni,nak hantar segala borang segala sijil bagai bagai. K,sampai je aku terus macam blur tak tahu nak pergi mana. Yela,pertama kali jejak kaki dekat situ. Aku tanya pak guard,dia suruh aku pergi dekat khemah depan bangunan pentadbiran. Aku pun pergi ah dengan semangatnya,memang ramai betul orang masa tu. Ada yang nak mendaftar,ada yang tengah isi borang blahblahblah. Aku tanya abang dekat khemah tu,dia suruh aku naik tingkat 2 dan cari papan tanda 'Bahagian Kemasukan Pelajar'. Naik lif,tutututututut sampai pun depan pintu yang ada papan tanda 'Bahagian Kemasukan Pelajar'. Ramai juga ah dalam bilik tu,aku jumpa abang yang uruskan benda ni lepas tu aku bagi sijil pelancau semua lepas tu dia suruh duduk. Rupanya yang ramai ramai tu semuanya bakal TESL-ian,kira satu course dengan aku juga ah. Masa tu kira macam pre-oriented ah,tanya nama dari mana blahblahblah. Aku sorang je dari Muar masa tu,yang lain semua dari KL dengan Klang. Daripada A-Z abang tu terangkan,dari segi pakaian dari segi adab etc. 




Dah siap semua,aku macam lega gila. Lepas tu keluar,siap sempat cakap terima kasih dekat pak guards tadi. Gelabahkan? Sikit ah. Aku call Along,fuhhh memang dekat 15 minit aku duduk depan gate KPTM tunggu Along tak sampai sampai. Tangan asyik totetotet keypad phone,cuba call Along. Tak sampai 5 minit,Along sampai. HH memang nak jumpa aku tapi HH sendiri belum bangun sebab overdrunk,heh bengang juga ah tapi aku chill je. Aku pergi Curve,makan blahblahblah sambil try call Aqramul tapi tak dapat. Rumah Aqramul area Curve je tapi malang semalangnya Aqramul tak bangun lagi. Shahrin text aku,Shahrin ingatkan aku dekat KPTM Cheras lagi sebab Shahrin nak temankan aku. Heh,terlambat. Shahrin ajak aku lepak BB,dan dan dan aku pun memang otw nak pergi BB. Aku suruh Along drop-by aku dekat Starbucks Sungei Wang Plaza,aku tunggu Shahrin dekat situ je. Shahrin text,after tengok movie dalam 0530pm macam tu baru jumpa aku sebab movie dah booked awal. K,aku chill je ah walaupun  masa tu baru 0230pm. Aku lepak sambil online,nasib bawa netbook kalau tak mati kebosanan juga ah aku dekat Starbucks. Tunnnnnnggu dan tunnnnnnnnnnggu,0730pm baru Shahrin sampai. Aku terus ajak Shahrin teman sampai BTS sebab aku nak balik Muar malam tu juga. Shahrin rasa bersalah sampai minta maaf banyak banyak banyak kali walaupun aku tak kisah sangat pasal datang lambat tu. Paling penting aku dah dapat jumpa dewa dekat KLIUC k? Awh,dah ah tinggi lepas tu badan curvy macam perempuan. Sorry Shahrin,I love you and thank you!




Gembira? Mesti ah. Wajib untuk aku meraikannya! Aku memang nak sangat sangat sangat course TESL,dah dapat ni kira alhamdullilah. Memang sebelum ni aku dapat tawaran course TESL dekat UNISEL,tapi tapi tapi UNISEL macam jauh gila. UNISEL memang best,serius aku tak tipu tapi tempat yang jauh sangat tu yang buat aku macam hmm hmm hmm banyak banyak kali. Kesian Miaa,dia dah teruja gila bila dapat tahu aku dapat masuk UNISEL tapi sekarang ni aku rasa memang aku dah muktamad akan masuk KPTM Cheras. Bukan sebab mana paling bagus,cuma aku nak jarak ketersampaian aku dari satu tempat ke satu tempat yang lain tu dekat. 27 Jun 2011 aku akan mendaftar dan aku akan bergelar mahasiswi,awh bannnnnnngga kejap.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.